Annons

Succé för Systemets nya butik

Nyheter Systembolagets butik i Perstorp har de senaste åren redovisat en positiv trend.
Publicerad 6 juni 2008 • Uppdaterad 14 december 2021
Systembolaget i Perstorp invigde på torsdagen en ny butik med självbetjäning på Köpmangatan. Chico Ekberg var första kund in i butiken. Här hälsas han välkommen av personalen. Foto: STEFAN FRANZÉN
Systembolaget i Perstorp invigde på torsdagen en ny butik med självbetjäning på Köpmangatan. Chico Ekberg var första kund in i butiken. Här hälsas han välkommen av personalen. Foto: STEFAN FRANZÉN

Systembolagets butik i Perstorp har de senaste åren redovisat en positiv trend. Och i torsdags skrevs ett nytt kapitel i butikens historia. 39 år efter att bolaget öppnade sin butik på Köpmangatan var det dags för en ny butik att öppna för allmänheten. Klockan 10 rullades den röda mattan ut på trottoaren utanför lokalen lite längre ned på Köpmangatan där Mat-Öppet tidigare hade sin verksamhet. Nyfikenheten var stor på hur den nya butiken i kommunhusets markplan med nästan bara självbetjäning såg ut.

Allra först in var Chico Ekberg. – Det var mycket fint. Trevligt att få plocka själv. Och för personalen blir det också bättre, sa Chico som dagen till ära inte handlat något särskilt. – Nej, jag håller mig till Chicoöl. Det är det bästa. Andra kunder som Norra Skåne pratade med hade bara gott att säga om den nya butiken. – Mycket trevligt. Fräscht och bra, tyckte exempelvis Sven-Erik Beck. Och Mats Danielsson sa så här: – Det kändes bra att få handla själv. Butikschef Martin Carlsson var mycket nöjd med kundernas betyg och han tror på en bra fortsättning i Perstorp där sortimentet är detsamma som tidigare men att det kan komma att förändras beroende på kundernas efterfrågan nu när de får välja mer fritt. – Inte bara kunderna utan också vi i personalen uppskattar förändringen. Vi har fått en ny arbetsplats som innebär lite förändrade uppgifter. Nu ska personalen bland annat vistas mer ute bland kunderna för att erbjuda mer service, sa Martin som också är chef över butiken i Klippan som är inredd efter samma koncept som i Perstorp. Nils Arne Larsson, områdeschef, var även han nöjd med den omedelbara responsen. – Nu kan kunden göra mer aktiva val. Vill man handla snabbt och vet vad man ska ha går det bra och vill man ha mer personlig hjälp går det också bra. Torsdagens nyöppning var den 306:e av totalt 411 i landet. – Nästa butik här i närheten vi ska öppna är Örkelljunga som invigs den 27 juni, informerade projektledare Jan-Olof Gustavsson. För Eva Olsson, en av totalt fem i personalstyrkan, var det en speciell känsla att byta arbetsplats. – Ja, nu är man tillbaka på brottsplatsen igen. Jag jobbade här i lokalerna på Mat-Öppet för tio år sedan och nu är man tillbaka igen. Fast det är bara trevligt. Det här blir ett lyft för Perstorp!

Stefan Franzén
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons