Annons

Perstorp AB får 35 miljoner

Nyheter Pengarna till projektet, i vilket Lunds universitet också deltar, kommer från Vinnova vilken är en statlig myndighet som ska bidra till att höja tillväxten och välståndet i hela landet.
Publicerad 23 juni 2008 • Uppdaterad 25 november 2021

Pengarna till projektet, i vilket Lunds universitet också deltar, kommer från Vinnova vilken är en statlig myndighet som ska bidra till att höja tillväxten och välståndet i hela landet. Projektet handlar om att använda organiska råvaror för att sedan tillverka andra kemikalier. Till exempel kan petrokemiska råvaror ersättas av organiska råvaror i produktionen av färg, laminat och kompositmaterial. "Inom fem år ska projektet uppvisa en pilotprocess och de organiska kemikalierna ska vara testade i slutprodukter", skriver projektkoordinatorn Neil Cruise i ett pressmeddelande. Perstorp AB räknar med att vara igång med en industriell tillverkning inom fem till tio år. Även Lyckebystärkelsen, Danisco, Indienz, Bonakemi och Göteborg energi deltar i projektet. Nsk&TT

Admin
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons