från Stockholm bjöd på en roande föreställning i Vinslövs församlingshem då han sjöng kupletter av Karl Gerard samt berättade en lång rad historier om denne klassiske revymakare. Foto: MATS WILHELMSSON

En roande kulturhelg med estradören Mattias Enn

Och mellan låtarna berättade han anekdoter och historier alltifrån ”Den ökända hästen från Troja” som Karl Gerhard på 40-talet förbjöds att framföra till hur Karl Gerhard lämnade Folkan i Stockholm och flyttade till Göteborg 1944. Mattias Enn fick också med sig de 75 församlade i allsång i bland annat låten Fia Jansson och ”ju mer vi är tillsammans”. Han berättade också hur Karl Gerhard engagerade Zarah Leander. Hon fick provsjunga för Karl Gerhard på stående fot och eftersom han behövde en primadonna på fredagen ett par dagar sedan fick hon rollen direkt. – Karl Gerhard var en stor mästare som artikulerade så att det hördes bra enda ner till sista bänkraden. Han skrev över 4 000 kupletter, påtalade Mattias Enn som också konstaterade att kyrkoherden i Vinslöv, Christer Frostensson, även var hans konfirmationspräst. Mattias Enn för alltså de här artisternas sånger vidare och den som har sytt kläderna åt många i de här revyerna var också på plats, den kände kostymskaparen Sven-Börje Gaborn som sedan några år bor i Vinslöv. Han visade upp flera hundra skisser till artistkläder han skapat åt bland annat Zara Leander, Git Gay, Katie Rolfsen och Ing-Britt Stiber. Ackompanjerade Mattias Enn gjorde Samuel Skönberg och de båda medverkade också vid musikgudstjänsten i Vinslövs kyrka på söndagskvällen.

Dagens fråga

Spelar du på tips och trav regelbundet?

Loading ... Loading ...

Veckans ibladningar

×