Drott vann rättvist

Sport IFK Trelleborg inledde bra och tog ledningen med 4-1 men Drott gick snabbt i kapp och var sedan före i målprotokollet nästan hela matchen.
Sport • Publicerad 9 mars 2009 • Uppdaterad 13 december 2021
insläppta mål var Trelleborgs målvakt Giorgio Jancevski mycket bra i förlustmatchen mot Drott. Nu väntar kval för Trelleborg. Foto: Arkiv

IFK Trelleborg inledde bra och tog ledningen med 4-1 men Drott gick snabbt i kapp och var sedan före i målprotokollet nästan hela matchen. När det återstod tio minuter kvitterade Trelleborg till 27-27 men två snabba Drottmål förstörde dagen för gästerna. – Vi föll på alldeles för många tekniska fel. Jag räknade till sammanlagt 16, sa sportchefen Patric Sandblom. – Misstagen gav Drott möjlighet till snabba kontringsmål som till slut blev för tungt för oss. I Trelleborg var målvakten Giorgio Jancevski mycket bra när han byttes in efter 20 minuter. Han svarade för ett par härliga frilägesräddningar. Plus också till vänsternia Goran Kuzmanoski och vänstersexan Andreas Bamberg. Förlusten innebär att IFK Trelleborg nu kan börja att rusta för kval mot trean i allsvenskan. Just nu är det Helsingborg. Kvalspelet spelas den 29 mars och 1 april. En eventuell tredje och avgörande match spelas söndagen den 5 april. – Vi har varit inställda på kval sedan ett par veckor tillbaka och kommer väl förberedda, sa Patrik Sandblom. – Det kommer att bli stenhårt. Men vi bör ha en liten fördel med högre tempo från elitserien, menar Sandblom.