Den vackra ardennern Rubin kördes av Anneli Blomberg från Perstorp. FOTO: SÖREN JOHANSSON

Skogsdag med precision

Det var Vittsjö JUF-avdelning, tillsammans med Kristianstad och Blekinges JUF distrikt, samt Skogshästar Skåne som arrangerade det hela. Fyra olika ekipage var med i tävlingen. De tävlande var Poul Bjerre från Nävlinge med sin ardennerhäst Tussi. Från Vittaryd kom Mikael Fredriksson som körde sin ardennerhäst Yster. Annelie Blomberg från Perstorp körde sin fyraårige ardennerhäst Rubin, och Sigvard Gustavsson från Vittsjö tävlade med sin nordsvenska hingst Torp-Sund. Fem olika stationer skulle de tävlande passera och det är en tuff tävling med många moment som skall genomföras. Både publik och domare följde tävlingen noggrant, även i de delar den gick genom ganska svår terräng.

Vann tävlingen gjorde Sigvard Gustavsson från Vittsjö med TorpSund. Han får med förra årets vinst åka till NM och SM i brukskörning, en tävling som avgörs på Bollerups lantbruksinstitut 18-19 juli. Årets seger ger honom samma plats nästa år. Tvåa kom Anneli Blomberg med Rubin.

Dagens fråga

Spelar du på tips och trav regelbundet?

Loading ... Loading ...

Veckans ibladningar

×