Annons

Lantz segerskytt på tveksam straff

Sport – Bollen tog på handen men det var en svår situation att bedöma.
Sport • Publicerad 6 april 2009 • Uppdaterad 15 december 2021
jublar efter sitt 1-0-mål på straff. Foto: Björn Lindgren/Scanpix
jublar efter sitt 1-0-mål på straff. Foto: Björn Lindgren/Scanpix

– Bollen tog på handen men det var en svår situation att bedöma. Uppriktigt sagt vet jag inte när domaren ska blåsa straff för hands, sa Helsingborgstränaren Bosse Nilsson. – Avsikten ska bestämma. Våra proffsdomare har försökt förklara men jag har inte förstått. Göteborgstränaren Jonas Olsson ville inte kommentera det matchavgörande momentet. – Vi hade otur, sa han kort och gott.

de två tippade topplagen HIF och Göteborg blev en trevlig tillställning med positiv fotboll. En riktigt bra säsongspremiär med två lag som höll högt tempo och bjöd till för att spela underhållande fotboll. I första halvlek tog lagens starka mittfält ut varandra och det skapade få målchanser. Bästa möjligheten före paus hade Pontus Wernbloom med ett hårt markskott som Pär Hansson gjorde en fin räddning på. I den andra halvleken blev spelet betydligt öppnare när Göteborg tvingades på offensiven för att jaga kvittering. – Göteborg hade bollen mest men vi hade den bäst, skämtade en mycket nöjd Bosse Nilsson. – Tre poäng i en match som kunde slutat hur som helst. Perfekt start på säsongen. Nu återstår bara 29 matcher.

Annons

utropstecknet i HIF var debuterande målvakten Pär Hansson. Han uppträdde med en imponerande stabilitet som skapade lugn i HIF-försvaret. – En prickfri insats. Han är så här bra, sa HIF-tränaren. – Fantastiskt skönt att ha honom och sedan Daniel Andersson på bänken. Vi är välförsedda på målvaktssidan. Pär Hansson är Helsingborgsspelare men var förra säsongen utlånad till Ängeholms FF i superettan. – Jag är jättenöjd med att hålla nollan i debuten, sa målvaktstalangen. – Men jag hade ett säkert försvar framför mig.

svarade också Markus Holgersson som debuterade i allsvenskan som säker högerback. På mittfältet slet Marcus Lantz och var ständigt i händelserna centrum. En ovärderlig slitvarg. Trots förlusten var även Göteborgstränaren Jonas Olsson nöjd. – En härlig premiärmatch där vi spelade bra fotboll i 90 minuter. Men tråkigt att vi blev poänglösa, sa han.

Anders Nygren
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons