Annons

Premiär för twitter från regionfullmäktige

Nyheter – Region Skåne kommer att utnyttja twitter genom att under fullmäktiges gång upplysa om vilka ärenden som behandlas och länka till relevanta handlingar.
Publicerad 27 april 2009 • Uppdaterad 14 december 2021
finns numera även på mikrobloggen Twitter.
finns numera även på mikrobloggen Twitter.

– Region Skåne kommer att utnyttja twitter genom att under fullmäktiges gång upplysa om vilka ärenden som behandlas och länka till relevanta handlingar. Det ges också möjlighet för twitter-deltagarna att kommentera ärendena, berättar Fredrik Grubb, samordnare i regionens politiska referensgrupp för webben. – Det är första gången vi prövar den här tekniken och vi får se hur det faller ut. Tidigare har vi utvecklat vår webbsida och bjudit in till chatt med politikerna. Det här sättet att informera och kommunicera via nätet ersätter inte Region Skånes "traditionella metoder" utan utgör endast ett komplement, påpekar Fredrik Grubb. Han säger att regionpolitikerna har som ambition att kontinuerligt pröva nya vägar för kommunikation med invånarna i Skåne. De som vill kan följa fullmäktigemötet på http://twitter.com/regionskane. Alla inlägg kommer att etiketteras med #skane. Det innebär att alla twitter-deltagare som vill kan kommentera ärendena. Genom att etikettera sina inlägg med #skane går det att följa och kommentera alla deltagares inlägg som handlar om fullmäktigemötet. Det sker genom olika sökmotorer, som exempelvis http://www.hashtags.org/tag/skane. Detta sammantaget innebär att såväl politiker som allmänhet och media har möjlighet att delta i samma twitterflöde mitt under brinnande diskussion i regionfullmäktige. Som tidigare går det även att följa mötet via Region Skånes websändningar på www.skane.se.

Admin
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons