finns numera även på mikrobloggen Twitter.

Premiär för twitter från regionfullmäktige

– Region Skåne kommer att utnyttja twitter genom att under fullmäktiges gång upplysa om vilka ärenden som behandlas och länka till relevanta handlingar. Det ges också möjlighet för twitter-deltagarna att kommentera ärendena, berättar Fredrik Grubb, samordnare i regionens politiska referensgrupp för webben. – Det är första gången vi prövar den här tekniken och vi får se hur det faller ut. Tidigare har vi utvecklat vår webbsida och bjudit in till chatt med politikerna. Det här sättet att informera och kommunicera via nätet ersätter inte Region Skånes ”traditionella metoder” utan utgör endast ett komplement, påpekar Fredrik Grubb. Han säger att regionpolitikerna har som ambition att kontinuerligt pröva nya vägar för kommunikation med invånarna i Skåne. De som vill kan följa fullmäktigemötet på http://twitter.com/regionskane. Alla inlägg kommer att etiketteras med #skane. Det innebär att alla twitter-deltagare som vill kan kommentera ärendena. Genom att etikettera sina inlägg med #skane går det att följa och kommentera alla deltagares inlägg som handlar om fullmäktigemötet. Det sker genom olika sökmotorer, som exempelvis http://www.hashtags.org/tag/skane. Detta sammantaget innebär att såväl politiker som allmänhet och media har möjlighet att delta i samma twitterflöde mitt under brinnande diskussion i regionfullmäktige. Som tidigare går det även att följa mötet via Region Skånes websändningar på www.skane.se.

Dagens fråga

Har du badat vid Bjärlången?

Loading ... Loading ...

Veckans ibladningar

×