Annons

Bybor oeniga om Björkvägen

Nyheter Efter att tekniska nämnden beslutat att inte göra något åt vägen har ett antal boende, med Claes Assarsson i spetsen, överklagat vidare till länsstyrelsen i hopp om att bussar och lastbilar ska tvingas ta en annan väg.
Publicerad 18 maj 2009 • Uppdaterad 25 november 2021

Efter att tekniska nämnden beslutat att inte göra något åt vägen har ett antal boende, med Claes Assarsson i spetsen, överklagat vidare till länsstyrelsen i hopp om att bussar och lastbilar ska tvingas ta en annan väg. Men alla delar inte deras åsikt. En anonym Hanaskogsbo betonar i ett brev till kommunen vikten av att bussarna får fortsätta gå längs Björkvägen. – Går inte bussen genom byn, tar man bilen istället, menar brevskrivaren, som inte heller vill att barnen ska tvingas ut på stora vägen. En tredje ortsbo tycker att en del av bussturerna kunde köras på Byavägen förbi Kviinge kyrka. Inom kort planerar länsstyrelsen att göra ett tillsynsbesök på platsen.

Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons