Hurricanes krossade Seahawks på Göingevallen

Efter 14–0 i halvtid rann siffrorna iväg till en mäktig storseger men trots de stora siffrorna var spelande sportchefen, Jonas Griph mest nöjd med – defensiven! – Vi släpper egentligen ingenting bakåt och Carlskronas poäng kommer vid så kallat special teams efter avspark och kick off returns, berättade en mycket nöjd Griph. En anledning till hemmalagets storsegern var också konditionen. Trots att Hurricanes bara hade 20 spelare att tillgå i matchen malde man sönder motståndarna som verkade helt slut i andra halvlek. – Vi har satsat stenhårt på konditionsträning i vinter och det verkar som om detta ger utslag i en sådan här match, förklarade Jonas Griph som fick se sitt lag göra sex touchdowns fördelade på Tim Eriksson, Andreas Nilsson och Per Danielsson. – Men annars är det i högsta grad en laginsats och jag tycker att killarna verkligen är starka i dag. De två första matcherna i serien förlorade annars Hurricanes mot tippade topplagen Lugi och Limhamn. Men siffrorna 12–24 respektive 14–21 skvallrade om att laget är på gång något som också visades den här lördagen. I nästa omgång ställs Griphs manskap mot nykomlingarna Oskarshamns Dockers. Dags för en ny seger? – Det går inte att underskatta något lag i den södra tvåan som förmodligen är den jämnaste i landet. Men visst kommer vi att satsa på det även om vi kommer att sakna några killar i den matchen på grund av resor och annat, berättar Jonas Griph.

×