tog tillfället att föreviga Sanna Nieselns uppträdande. Foto: Henrik Nordell

Folkfest när Musik vid Immeln jubilerade

När Norra Skåne kom på besök hade uppemot 2000 personer från Småland, Blekinge och orterna omkring samlats på gräsmattan framför scenen för att lyssna på Dönabergapojkarnas folkmusik. De är det enda band som spelat här under samtliga 30 år och som även ska ha varit med och startat arrangemanget. – Vädret och Sanna Nielsen lockar, kanske vill några lyssna på oss också säger Pelle Jansson, en av medlemmarna i bandet. – Vi är tursamma som fått vara med och vi kan gärna spela i 30 år till om hälsan får vara med oss, säger en annan av Dönabergapojkarna.

fullspäckade med artister. Folk droppade in redan vid 12-tiden, en timme innan första uppträdandet och har sedan dess njutit av musiken från sin stol eller filt. Sanna Nielsen är det självklara dragplåstret. Tidigare år har här även spelat stora artister som Peps Persson och Ove Törnqvist. Föreningen har själv bestämt vilka artister som ska uppträda och har detta år satsat på idel lokala band. Även ett 20-tal hantverkare medverkade.

var och en av dem så tackade de ja, säger Kjell-Inge Malm, ordförande i Hjärsås/Värestorps idrottsförening. Det är de tillsammans med Sibbhults idrottsföreningar som har hand om arrangemanget för första gången detta år. De har tagit över det från hembygdsföreningen och har dem som stöd. – Vi kör samma koncept som dem. Föreningen ställer upp med personal och även hembygdsföreningen ställer upp för oss, berättar Kjell-Inge Malm. Han ser arrangemanget som en familjeunderhållning och där spelades en bred blandning av musik, allt från ballader till folkmusik och bonnarock. Smen´s Baglomma och Casinopojkarna var några av de andra namnkända.

av unga och gamla slog sig ner vid Immelns glimmande vatten. – Det är en fin plats och bra underhållning. Här är lugnt och fint väder, sammanfattar en av besökarna från Fjälkinge som är på Musik vid Immeln för första gången. En halvtimme innan sin föreställning kommer Sanna Nielsen till tältet bak scenen. Flera yngre fans kommer dit för att be om en autograf från sin idol. Årets Konferencier är magikern Stefan Odelberg. Han har tidigare varit presentatör, bland annat på Victoriadagen och vid scoutlägret i Rinkaby utanför Kristianstad.

på scenen för att framföra ett trolleritrick och för att samtidigt presentera Sanna Nielsen. Att få två hopsatta solida ringar att delas går lyckat till publikens förtjusning. Sanna Nielsen framför en blandning av egna och andras sånger, bland annat från Evert Taube. Stora applåder utbryter, även i det avslutande numret ”Emty room”. När publiken slutligen går hem kan Kjell-Inge Malm konstatera att dagen varit lyckad. – Forsätter det med så här mycket publik så kan vi fortsätta med arrangemanget, säger han.

Dagens fråga

Har du grillat igen efter efter förbudet hävdes?

Loading ... Loading ...

Veckans ibladningar

×