Foto: Jörgen Alström

Hurricanes har
seriesegern i egna händer

– Det blev riktigt intressant när Limhamn besegrade Lugi i helgen och Lundalaget därmed förlorade sin första match i serien, förklarar spelande sportchefen i Hurricanes, Jonas Griph. Hans lag krossade samtidigt Carlskrona på Hästö idrottsplats och det betydde sjätte(!) storsegern i rad. – Tror att vi har gjort 273 poäng framåt på de sex senaste matcherna och det får man förstås vara helt nöjd med, förklarar Griph. En förklaring till er scenförändring med först två raka förluster och sedan sex storsegrar? – Vi hade ett nytt spelsystem och många nya killar i laget och det tog lite tid att spela ihop laget, berättar Griph vars manskap förlorade mot toppkollegorna Limhamn och Lugi i dessa matcher. Sedan kom den här segerraden: Carlshamn (38-6), Oskarshamn (64-0), Carlscrona (40-6), Carlshamn (34-6), Oskarshamn (48-6) och i lördags 49-0 mot Carlscrona. Till saken hör dock också att Jonas Griph & co satsat mycket seriöst på att utveckla laget under de senaste säsongerna. Bland annat hade man en amerikansk coach, Matt Simion på plats förra säsongen. – Intresset har också ökat i takt med framgångarna den här säsongen och efter sommaruppehållet har vi kunnat utöka vår trupp med ett par riktigt bra namn, berättar Jonas Griph. – Man bör också komma ihåg att de två första matcherna som vi förlorade var jämna och det var lite som avgjorde då. I dagsläget ligger Hurricanes två poäng efter Lugi och två före Limhamn och det sistnämnda laget möter man på Göingevallen på lördag. – Sedan avslutar vi mot Lugi och vinner vi dessa båda matcher är seriesegern klar, säger Griph. Skulle Hurricanes vinna serien får man möta Umeålaget Westerbotten i en första omgång av kvalet till ettan och isåfall med spel på Göingevallen. – Segrande lag i en sådan match får möta ett lag från ettan om en plats i den serien 2010, säger Jonas Griph. Men först måste alltså Hurricaneorkanen dra över även Limhamn och Lugi!

×