Foto: Mats Wilhelmsson

Hurricanes mojnade i Lund

– Vi gör det jäkligt bra länge men får ändå inte igång vårt offensiva spel, ansåg Hurricanes coach, Lonnie Hursey. – Men trots förlusten är jag väldigt nöjd med lagets utveckling under säsongen. Hurricanes kom till Klostergårdens idrottsplats, där det för dagen var hyfsat mycket publik, med sju raka segrar i bagaget och ett visst psykologiskt övertag. Spelet har fungerat allt bättre ju längre säsongen lidit. Bägge lagen spelade ett tätt försvarsspel men medan Hässleholmslaget genomgående satsade på springspel hade Lugi en något mer varierad offensiv. De tre första quarters slutade alla 0–0 och inget av lagen var heller särskilt nära någon touchdown. Eftersom Hässleholm behövde vinna matchen med sju poäng var man i detta läge inte särskilt långt från seriesegern. Men de sista 12 minuterna blev ödesdigra sedan Lugi snabbt sprungit hem sin första touchdown som godkändes efter vissa domardiskussioner. Den efterföljande kicken betydde dessutom en extrapoäng. Lugis ledning betydde mycket psykologiskt med så kort tid kvar att spela och att siffrorna sedan rann iväg med ytterligare två touchdowns och en kick var mest av akademiskt intresse. – Vi är egentligen bara en seger från att vinna serien så visst har killarna gjort det bra, ansåg Hursey efter slutsignalen i Lund. Vad händer nu med dig och Hurricanes? – Jag åker tillbaka till USA redan på måndagen för att coacha collegefotboll där men jag är mycket intresserad av att komma tillbaka, förklarade Lonnie Hursey. – Sedan får vi se hur klubben ställer sig men vi skall prata om det. En summering av Hurricanes säsong visar ändå att klubben gjort sin främsta i historien och det lag som Jonas Griph & co ställt på benen är något att verkligen bygga på inför 2010.

×