George Contreras kommer närmast från tränarjobb i Italien. Foto: Norra Skåne

Hurricanes fortsätter satsa amerikanskt

George Contreras, från Camarillo i Kalifornien, är mannen som skall lyfta den amerikanska fotbollslaget i Hässleholm ytterligare ett snäpp. – Jag ser verkligen fram mot den här möjligheten att få arbeta i Hässleholm, säger George Contreras som räknar med att finna på plats någon gång i mars nästa år. Nu blir inte Europa en helt okänd plats för den amerikanska coachen eftersom han gjort två säsonger i Italien. – De senaste åren har jag coachat ett lag som heter Catania Elephants på Sicilien och som spelar i den italienska amerikanska fotbollsligan, berättar George Contreras. Framgångarna för Hässleholm Hurricanes den gånga säsongen, där man till och med spelade en direkt avgörande match om seriesegern mot Lund Vikings i den sista spelomgången, har gett sportchefen Jonas Griph och klubben blodad tand. – Definitivt, vi kände att att det finns ytterligare utvecklingsmöjligheter för det här laget, tycker Jonas Griph som var övertygad om att det då krävdes en influens utifrån. 2008 satsade klubben på en åldersmässigt ganska ung coach i form av amerikanen Matt Simion och förra säsongen var det den något mera rutinerade Lonnie Hursey som tog över. Nu blir det alltså George Contreras, 62 som skall utveckla laget och spelet. – Vi ville försöka hitta en något mer rutinerad coach och det har vi ju verkligen gjort i Contreras, anser Hurricanes sportchef. – Vi har verkligen goda vitsord på honom så det blir riktigt spännande. George Contreras, som mest rört sig i high school-sammanhang i Kalifornien, har coachat alla tänkbara offensiva och defensiva positioner och dessutom agerat huvudcoach. – Just nu känns det bara så bra att få komma till Hässleholm och träna och coacha Hurricanes, menar George Contrerars som nog också känner sig nöjd med att veta att försäsongsträningen redan har inletts. – Jadå, träningen har redan påbörjats inomhus och vår förhoppning är att vi skall kunna bygga på förra säsongens lag och sedan dessutom hitta ytterligare ett antal nya och hungriga spelare, berättar Jonas Griph. Det kan bli en spännande vår för Hässleholms Hurricanes.

×