Daniel Nordin lägger in en hemlagad prilla snus. Till helgen kan prillan bli lite extra festlig.

Han bakar sitt eget snus

34-årige Daniel Nordin har snusat sedan han var tolv år. Norra Skåne träffar honom på Mixhuset där han ska köpa en snussats för att tillverka snus till 55 dosor. – Jag har testat att köpa på nätet och baka själv. Sen hörde jag att de hade här och det är smidigare, säger Daniel.

Varför bakar du själv? – Det blir ju billigare. Men jag tror att det blir renare och nyttigare också. Man vet vad man har i snuset. Och så kan man göra lite helgsnus, säger Daniel och ler. Helgsnus? – Ja, man har i en liten snaps, det är fint på helgen. Stefan och Elisabeth Sördin på Mixhuset konstaterar att det är strykande åtgång på snussatserna. Det har uppenbarligen blivit populärt att baka sitt eget snus i Hässleholm. – Det har sålt helt enormt, säger han. – Allt handlar ju om pengar, genom att baka själv kan man behålla sin last utan att göra av alla sina pengar. Men om det är så bra vet jag inte… Ur hälsosynpunkt är det kanske inte så bra med billigt snus? – Nackdelen är kanske att folk låter bli att sluta av ekonomiska skäl. Men jag tror inte det här fångar upp nya snusare, jag tror det är rutinerade snusare som tycker det är kul att baka sitt eget snus, säger Stefan och får medhåll av Elisabeth. – Jag tror folk är så upplysta i dag så att de vet vad det innebär att snusa. Varningstexten finns ju på snussatserna precis som på vanliga doser. Stefan var själv snusare tidigare, men har slutat. Han tittar dock ganska trånande på dosan. Kommer du att börja igen? – Jag säger ingeting så har jag ingenting sagt.

Dagens fråga

Har du badat vid Bjärlången?

Loading ... Loading ...

Veckans ibladningar

×