Foto: Patric Bert/arkiv

Hurricanes ser fram mot spel i ettan

Hässleholmslaget hade premiär i seriespelet så sent som 2006 men har jobbat målmedveten för att utveckla laget och sporten i Hässleholm. Det nya seriesystemet gör att man nu kommer att spela i en mycket skånskpräglad serie. – Södra är indelad i två grupper, västra och östra, berättar Jonas Griph. I den östra finns förutom Hässleholmslaget även Carlshamn Oakleaves, Oskarshamn Dockers och C4 Lions från Kristianstad. – Dessa lag spelar vi mot i dubbelmöten hemma och borta och sedan blir det enkelmöten med Limhamn Griffins, Ystad Rockets, Lugi Vikings och på seniornivå nystartade Ekeby Greys. Totalt alltså tio serieomgångar där Hurricanes premiärmatch är preliminärbokad på Göingevallen till den 8 maj mot Limhamn. Så det är bara postiva tongångar när det gäller den nya serien? – Sportsligt absolut även om det blir en betydligt tuffare serie för oss än vad det hade blivit i tvåan, menar Griph och pekar på att C4 Lions och Ystad fanns i ettan redan förra säsongen. – Kristianstadslaget var ju obesegrat i sin serie och kvalade dessutom till Superserien men det blir kul för oss att möta grannlaget. Men det blir också dyrare för Hurricanes i den nya serien eftersom förbundet förutom högre avgifter dessutom kräver läkarundersökningar på spelare och lite andra administrativa saker. – Man kräver exempelvis viss junior- och ungdomsverksamhet så vi kommer att starta upp två nya lag där. Tufft för en liten förening men vi kämpar på med ekonomin, berättar Griph. Den nye amerikanske tränaren, George Contreras från Kalifornien skall dyka upp redan i mars. – Han har redan jobbat mycket för oss bland annat genom att samla in begagnad utrustning från diverse amerikanska skolor som vi kan använda i denna uppstart. – Men nu måste denna skickas i en dyr container från USA och egentligen har vi inga pengar till detta, men vi försöker hitta sponsorer eller något bidrag som kan hjälpa oss där, förklarar Jonas Griph. Hur ser det ut på nyförvärvssidan? – Mest glädjande att vi behåller hela förra årets trupp och sedan lyfter vi upp några lovande ungdomar och får några spelare utifrån, säger Hurricanesledaren. Någon målsättning för säsongen reda nu? – Vi måste väl sikta på åtminstone fjärdeplatsen!

×