Annons

Contreras coachade Super Bowl-vinnare

Hässleholm Om tre veckor kommer Hässleholms Hurricanes nye coach, George Contreras till Sverige för att inleda träningen.
Hässleholm • Publicerad 8 februari 2010 • Uppdaterad 14 december 2021
Scott Fujita
Scott Fujita

Om tre veckor kommer Hässleholms Hurricanes nye coach, George Contreras till Sverige för att inleda träningen. Men redan under söndagsnattens Super Bowl-final mellan New Orleans Saints och Indianapolis Colts, som laget från den en gång så orkandrabbade staden vann med 31–17, kom Contreras att uppmärksammas i sin nya klubb. En av spelarna i Saints, som vann sin första Super Bowl-final någonsin, var nämligen Scott Fujita och denne leftback tränades en gång av just – George Contreras. – Scott är verkligen inte bara en bra spelare utan dessuton en kanonkille, menar George Contreras när Norra Skåne får tag på honom hemma i Kalifornien. Det var under sin tid som tränare i high school som Contreras och Fujitas vägar möttes och det var enligt Hurricanes nye tränare inte svårt att se att adepten skulle kunna gå långt. – Men han har tagit sig så här långt på grund av en total hängivenhet för sporten samt ett uppoffrande och mycket hårt arbete. Det känns verkligen stort att ha varit hans coach i high school, menar George Contreras som närmast ser fram emot sitt tränaruppdrag i Hässleholm. – Det skall bli mycket spännande!

Tomas Gustavsson
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons