med juryn vid tävlingen Svenstoppen nästa.

Trots hällande regn drog musiktävling

Trots att himlen öppnade sig och regnet vräkte ner hade många sökt sig till tältet i Åparken när det var direktsändning av finalen i Svensktoppen nästa. Fem bidrag tävlade om en chans att bli utmanare på Svensktoppen. Under veckan har det gått att rösta på de olika bidragen och under finalkvällen fanns en jury på plats med kanalchef Jenny Sandgren som ordförande.

En och en gick de upp scen för att framföra sina bidrag flera av artisterna hade också skrivit både musik och text själv. Efter varje framträdande fick de höra vad juryn tyckte om deras sång och givetvis blev det intervjuer från green room med Helen Persson.
Bakom artistnamnet Majn gömmer sig 34-åriga David Andersson från Hörja.
– Jag är nöjd med mitt framträdande trots att jag har haft problem med min röst under de sista dagarna.
Hans bidrag O, du kära har han själv skrivit text och musik till. Juryn jämförde honom med Håkan Hellström och det gillade han. Just nu jobbar David på ett album som ska vara klart i slutet av maj.

Tredjeplatsen knep Peter Nordström, 38-åring från Båstad, som givetvis fick svara på frågan om han kunde laga lika god mat som sin kända syster Tina Nordström.
– Nej, jag lagar inte lika mycket mat som Tina. Jag sjunger desto mer, svarade han.
Vann gjorde 16-åriga Erika Hansson från Åhus som framförde Walking in sunshine. Musik av Jörgen Andersson från Kristianstad och text Danne Attlerud från Spånga.

Erika Hansson får nu vänta till i augusti för besked om hon får delta i Sverigefinalen på Liseberg. Men innan dess framträder hon på Allsångskvällen den 3/7 i Tivoliparken i Kristianstad.

Dagens fråga

Spelar du på tips och trav regelbundet?

Loading ... Loading ...

Veckans ibladningar

×