Hurricanes första vinst i serien

Hemmalaget gjorde en riktigt bra match och tog säsongens första seger.
– Den här segern behövde vi. Vi spelar fysiskt och vinner mot ett bra lag. Jag är väldigt nöjd, säger Hurricanes tränare George Contreras.
Ekeby hade inför matchen inte gett upp en enda poäng, men Hurricanes spräckte gästernas nolla direkt. Pär Danielssons sprang för en 20 yards touch down och Hurricanes hade ledningen med 6–0 efter första quartern.
– Vi hade kontroll på matchen, men hade ett sammanbrott defensivt i andra quartern och då tog de ledningen med 7–6. Det kändes konstigt att ligga under i halvtid när det kändes som vi kontrollerade matchen, säger Contreras.
Efter en poänglös tredje quarter var det fortsatt bortaledning inför fjärde quartern. Där bjöd hemmalagets anfall på en kraftfull drive längs marken med Pär Jönssons som motor. Jönsson avslutade en 80-yardsdrive med att springa in för en tre yards TD och Hurricanes återtog ledningen, 12–7. Hässleholms försvar stängde sen butiken och hemmaanfallet fixade ett par viktiga first downs, som tvingade gästerna att bränna sina time outs.
– Försvaret är mycket bra i dag igen och vårt anfall gör också ett bra jobb. Skönt att göra poäng på ett lag som kom hit med två segrar där de hållit nollan, säger Contreras.
Pär Jönsson förtjänar ett extra plus för sin insats. Han gjorde ett enormt jobb matchen igenom.
– Han var vår ”work horse” och han var riktigt trött i slutet, säger Contreras.
Samtliga i hemmalaget ska dock ha beröm för en rakt igenom stark insats.

×