Annons

Efterlängtad seger för Rydsgård

Sport På kuppen tog sig Rydsgård över på rätt sida om båda strecken i botten.
Sport • Publicerad 1 juni 2010 • Uppdaterad 25 november 2021

På kuppen tog sig Rydsgård över på rätt sida om båda strecken i botten.– Oerhört skönt! Det har varit motigt ett tag, men nu lyfte vi oss kollektivt, säger Johan Lärka, den assisterande tränaren som vårsäsongen ut kommer att ha huvudansvaret för matchningen av Rydsgårds AIF.

Bakom trepoängaren i går låg den första halvlekens insats. Henrik Hallerby gjorde 1-0 och Fredrik Severin 2-0.– Våra första 45 minuter var kanonbra. Vi spelade oerhört disciplinerat, menar Lärka.I den andra halvleken fick Rydsgård mest försvara sig. Det gjorde det förvisso bra.– Hanaskog tog över och ägde väldigt mycket boll. Vi fick mest jaga. Jag kan vara ärlig och säga att vi levde farligt. Mattias Svensson gjorde ett par riktigt bra räddningar. Det är klart att vi kände oss pressade.Efter att i fyra matcher i rad ha tampats mot lag i den absoluta toppen var det sålunda seriens jumbo som stod på andra planhalvan i går. På torsdag spelar Raif åter hemma mot en konkurrent i botten, Tosteberga/Nymölla. Till den matchen får Rydsgård tillbaka rutinerade anfallen Esbjörn Berglund, som saknades i går.

Jonny Nilsson
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons