Hanaskog har börjat höstspurten

Sport Det visade man när man lite överraskande besegrade Tomelilla på Västra Hed.
Sport • Publicerad 18 augusti 2010 • Uppdaterad 25 november 2021

Det visade man när man lite överraskande besegrade Tomelilla på Västra Hed.– Vi har fått in några nya spelare i laget och nu satsar vi hårt på att plocka in poängen till lagen ovanför, menade en nöjd tränare, Rickard Andersson.

Med bara en seger på de inledande 15 omgångarna var nykomlingarna piskade att vinna mot Tomelilla och insatsen på tisdagskvällen gav också mersmak.– Absolut, killarna gör en mycket bra insats idag allt från målvakten Jonas Nilsson och fram till de avbytare som kom in, förklarade Hanaskogstränaren som ser positivt på nyförvärven i truppen.– Det blir ju både större konkurrens inom laget och dessutom betydligt bättre träningar.

Första halvleken var också Hanaskogs och ledningsmålet kom ganska välförtjänt. Fiton Buzuki, nyförvärv från Näsby, spelade bollen till André Bengtsson som kunde göra 1-0.– André är ju i IFK Hässleholm men vi har ett avtal som gör att han kan spela i bägge klubbarna, berättade Rickard Andersson vars lag fick gå till halvtidsvila i ledning.– Den var rättvis men sedan tycker jag att vi tappar en del i början av andra halvlek och Tomelilla tar stundtals över.

Kvitteringen kom också genom gästernas Joakim Fritzson.– I tidigare matcher har vi ofta tappat när vi fått motgångar som det här målet, men idag kändes det annorlunda, berättade Andersson vars lag också kom tillbaka ordentligt efter kvitteringen.Man hann dessutom med att missa en straff, genom Richard Blennborn, innan avgörandet kom tio minuter före slutsignalen.

Albin Andersson fick in en crossboll i straffområdet och där fanns Andreas Nilsson som pressade bollen över mållinjen.Slutminuterna blev sedan spännande med chanser för bägge lagen sedan Tomelilla flyttat upp laget i ett försökt att kvittera.

I och med segern har nu Hanaskog fyra poäng upp till lagen framför – ett glapp som långt ifrån är omöjligt att plocka in.– Det finns goda möjligheter iallafall om vi kan visa upp samma inställning som idag, menade Rickard Andersson.