Foto: Arne Forsell

Lilla Moa
har avlidit

Norra Skåne har flera gånger berättat om Moa och familjen Henriksson. Under försommaren ordnades en stor fest för Moa, i Kviinge församlingshem, och dit kom då både släktingar och vänner, skolkamrater och lärare, grannar och andra.
Detta blev ett oförglömligt möte för alla som då fanns på plats. Många grät. Vi kommer aldrig att glömma den söndagseftermiddagen. För drygt tre och ett halvt år sedan började den lilla flickans kamp mot cancern. Det rörde sig om en tumör i nacken.
Mamma Jenny Henriksson berättade på Moas blogg på internet, hur det gick för dottern och om flickans hårda kamp. Tusentals personer har följt bloggen. Det verkade en tid lite ljusare. Då kunde Moa vara i skolan ett tag.
Många människor, inte bara i Hanaskog, engagerade sig. Moas öde rörde folk. En godmodig, glad och kämpastark flicka som alla tyckte om. I början av 2010 förvärrades sjukdomen. Det fanns ingen bot, bara lindring.
Moa Henriksson blev 8 år, 4 månader och 16 dagar. Begravningsgudstjänsten kommer att hållas i Kviinge kyrka vid Hanaskog tisdagen den 9 november.

×