Eriik Almqvist bedyrar att han inte slagit vakten eller på något annat sätt råkat skada honom. Foto: Fredrik Persson/Scanpix/Arkiv

SD-riksdagsman
anmäld för misshandel

– Jag har inte slagit honom på något sätt. Det stod två Säpovakter precis bakom mig som såg allt, säger Erik Almqvist till Skånskan.
Bråket inträffade vid tvåtiden natten till söndagen. Erik Almqvist, som sitter i Socialförsäkringsutskottet för Sverigedemokraterna, begav sig efter en kräftskiva tillsammans med några vänner ut i Stockholmsnatten. Efter ett tag bestämde de sig för att gå in på en krog på Stureplan.
I dörren stod en vakt som Erik Almqvist är bekant med. Han frågade denne om han fick komma in klubbens vip-avdelning där han vet att några andra vänner sitter. Vakten gav klartecken. Men när Erik Almqvist kom till entrén till vip-rummet vägrade vakten där att släppa in honom, säger han.
– Jag har träffat honom tidigare och fått intrycket av att han ogillar mig. Jag fick samma vibbar igen.
Erik Almqvist berättade för vakten att han hade vänner som bokat bor där inne, och att han ville komma in. Vakten bad honom att vänta. Efter tio minuter frågade han vakten igen. Han bad honom också kontakta sin kollega i dörren, som lovat Erik Almqvist inträde till vip-rummet.
– Men han bara nonchalerar mig. Jag får ingen kontakt. I stället hoppar han och hans kollega på mig och trycker ner mig på golvet. De försöker dra mig in i rummet bakom entrén, men Säpovakterna grep in och stoppade dem. Då blev de skärrade och bad om ursäkt.
Han säger att en kompis till honom hörde dem en stund senare diskutera det inträffade.
– Han hörde hur de pratade om att de insett att de gett sig på en gäst när det fanns poliser som vittnen.
Erik Almqvist bedyrar att han inte slagit vakten eller på något annat sätt råkat skada honom.
– De har inte skadat mig heller. De hann inte få grepp om mig innan poliserna ingrep.
Han har nu gjort en motanmälan mot vakterna.
Erik Almqvist har själv erfarenhet av att jobba i dörren. Han säger att han mött en del vakter som han beskriver som rötägg.
– De allra flesta har inga livvakter med sig. Jag förstår de som känner sig maktlösa. Det är ingen bra situation.
Hade du själv kunnat undvika det här bråket?
– Ja, genom att inte visa mig där. Jag är bara ute i undantagsfall efter valet. Oftast är det inga problem. Men på ett ställe stängde dj:n av musiken och försökte uppvigla folk.

Dagens fråga

Har du åkt mycket tåg i sommar?

Loading ... Loading ...

Veckans ibladningar

×