Jimmy Lagerkvist.

Jimmy ska leda Röke
tillbaka till toppen

För att inleda med en gammal klyscha så har det runnit mycket vatten under broarna sedan Röke spelade kvalmatcherna inför i det närmaste fullsatt läktare i Qpoolen. Sedan några år är man tillbaka i Tyrs hov, och förhoppningen är att ta sig tillbaka till samma nivå.

Då, när Röke kvalade till elitserien, var Jimmy Lagerkvist inte någon av de största stjärnorna i laget, snarare var det så att han var på väg upp i sin karriär. Sedan dess har han hunnit med att vara poängkung i Röke, och nu den senaste säsongen vara proffs i schweiziska Ticino.
– Det blir lite nytt för mej det här. Men jag ska försöka få in mina influenser i laget, säger Jimmy.

Annars är han fostrad i samma skola som de flesta andra i laget, nämligen med Kent Johannessons innebandyfilosofi.
– Till stora delar har vi samma lag som i fjol, men vi har ju tappat en hel del rutin. Att ersätta dem med andra spelare klarar vi inte, däremot får vi försöka spela lite annorlunda, säger Jimmy.
Det han främst tänker på är att Röke i fjol gjorde flest mål av alla i serien, men var ändå 23 poäng efter seriesegrande Malmö. Dess-utom har laget tappat 120 poäng i och med att trion Fredrik Karlsson, Henrik Brendheden och Christoffer Malmgren lämnat laget.
– Givetvis måste vi ha ett bättre försvarsspel i år, det säger sig självt, och det har vi försökt att jobba med. Och jag tycker det har sett ganska bra ut på försäsongen, säger Jimmy.

Seriepremiären sker på lördag på bortaplan mot en av många nykomlingar i serien, Höllviken.
– Det ska bli intressant. Det är många nya lag, och jag tror att en hel del av nykomlingarna får det svårt över 22 omgångar. Jag är ganska säker på att serien kommer att dela upp sig ganska tydligt i två skikt, säger Jimmy Lagerkvist.
Och vilket skikt kommer Röke att tillhöra?
– Det övre, det har vi absolut lag för. Får vi bara vara hela, för vi har en ganska tunn trupp, kommer vi att klara det, säger Jimmy Lagerkvist.

×