Annons

Jobb att satsa på under 2012

Osby Samtidigt som ett antal nordostskånska kommuner, däribland Osby, satsar på att få in gruppen \"unga vuxna\" på arbetsmarknaden visar den så kallade Yrkeskompassen på att det blir allt svårare för denna grupp att ta första steget in i yrkeslivet.
Osby • Publicerad 30 januari 2012 • Uppdaterad 14 december 2021
kommer att minska under 2012. Dock ser det ljusare ut för dem med specialkompetens inom byggbranschen. Foto: Lasse Lindell
kommer att minska under 2012. Dock ser det ljusare ut för dem med specialkompetens inom byggbranschen. Foto: Lasse Lindell

Samtidigt som ett antal nordostskånska kommuner, däribland Osby, satsar på att få in gruppen "unga vuxna" på arbetsmarknaden visar den så kallade Yrkeskompassen på att det blir allt svårare för denna grupp att ta första steget in i yrkeslivet.

Om tillgången på lediga jobb trots allt har varit god under det senaste året kommer det att bli kärvare tider under 2012 och 2013.Arbetsförmedlingen är inte speciellt optimistisk i sitt prognosredskap Yrkeskompassen:"Tillgången på lediga jobb inom de flesta områden kommer att minska, arbetssökande kommer att få det svårare att hitta arbeten och yrken som har brist på arbetskraft blir allt färre."

Men glädjeämnen finns. Data- och teknikbranschen spås en god arbetsmarknad. Precis som högskoleutbildad personal inom hälso- och sjukvård.Under kommande år finns det också skäl för lärare at vara optimistiska.För serviceyrken och tillverkningsyrken med låga utbildningskrav ser det dock mindre bra ut.

Admin
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons