Annons

Skola i Bullerbymiljö lockade många

Osby Joakim Hansson är pappa till bland annat Giulia som går i fjärde klass på Visseltoftaskolan.
Osby • Publicerad 22 april 2012 • Uppdaterad 14 december 2021
Tilde Bragée
Tilde Bragée

Joakim Hansson är pappa till bland annat Giulia som går i fjärde klass på Visseltoftaskolan. Han har även ett yngre barn på förskolan och har bara gott att säga om den lilla byskolan som i dag har 26 skolelever och 16 förskolebarn.

– Jag upplever att här inte är någon mobbning eller andra tråkigheter som brukar förekomma på många skolor, säger han. Föräldraengagemanget är också väldigt stort här på skolan.Under lördagen genomfördes öppet hus och många barn och föräldrar från både Osby kommun och angränsande kommuner var på besök.Några av föräldrarna har även visat stort intresse av att placera sina barn på skolan.

Från och med i sommar är förskolan Toftagården en Naturförskola vilket innebär att mycket pedagogisk verksamhet förläggs utomhus. Man jobbar med miljö och hållbar utveckling och arbetet planeras till stor del utifrån barnens idéer.Det sker också mycket samverkan mellan skola, förskola och fritidshem.

Admin
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons