Annons

Inga inställda tåg i Skåne

Nyheter – Nej, faktiskt inte.
Publicerad 14 juni 2012 • Uppdaterad 25 november 2021

– Nej, faktiskt inte. Alla tåg i dag går som de ska, säger Ulrika Mebius, pressansvarig på Skånetrafiken.

Det var på onsdagen efter att en tågvärd på ett av Öresundstågen från Göteborg utsattes för ett rån, som facket tog beslutet att inget ensamarbete får förekomma på tågen. Ansvaret för ett hävande ligger nu hos Arbetsmiljöverket i Malmö som förväntas ta ett beslut under dagen.

Annons

– Nio delvis inställda tåg på ett par sträckor hade vi efter klockan åtta på onsdagskvällen. På de sträckorna ersattes tågen med buss, berättar Ulrika Mebius.Ett tiotal bussar står dock standby för att slussa passagerare om något tåg trots allt skulle bli inställt. Bussarna har placerats i Malmö, Hässleholm, Helsingborg och Kristianstad.– Veolia har lyckats bemanna upp med extra tågvärdar och vi tror därför att vi kommer att klara det bra även under dagen, säger försäljningschef Camilla Bunke till TT.

Enligt Skånetrafikens hemsida gäller inte resegarantin i detta fallet då det är "en arbetsrättslig konflikt som Skånetrafiken inte råder över".

Pernilla Nielsen NegrénSkicka e-post
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons