Jenni Svensson från Kristianstad/Malmö vann Humlesjö triathlon 2012 med nästan två minuter. Glädjen när hon passerade mållinjen var kontrollerad. Foto: Stefan Franzén

Rekordstort intresse
för Humlesjö triathlon

Hum, hum från Humleg…
Nej, inte Humlegården som i Lars Winnerbäcks sång utan Humlesjön som på lördagen var skådeplats för den andra upplagan av Humlesjö triathlon.
Ett arrangemang som vuxit med nästan hundra procent jämfört med förra året.
Deltagare i alla åldrar kom från orter som Kristianstad, Malmö, Sölvesborg, Perstorp, Klippan, Röke och Hässleholm

– Det är nära på det dubbla antalet deltagare i år, åttionio kom till start, säger Anette Ivarsson, initiativtagare till aktiviteten som syftar till att främja folkhälsan
– Vi, alla föreningarna i Röke, är för rörelse och aktivitet. Tritahlonen är en del för dem som vill tävla mot andra och sig själv. Men vi erbjuder också en tipsrunda för dem som vill motionera i lugnare tempo.


Vad tror du det beror på att antalet deltagare ökat?
– Säkert har det att göra med Lisa Nordéns framgång i OS (silver). Sedan är det många som lockas av distansen (700 meter simning, sju kilometer cykling och fem kilometer löpning), det är inte jättelångt utan de flesta känner att de klarar av att genomföra loppet.
Först i mål var Jenni Svensson från Kristianstad/Malmö.
Med tiden 46.25 var hon nästan två minuter före tvåan Göran Ivarsson.

– Vilket härligt lopp. Vattnet i sjön var underbart och löpningen i skogen kuperad. Roligt att delta och mycket överraskande att jag kom först. Men allt kändes bra så jag bara pinnade på, säger Jenni.
Förra årets segare Göran Ivarsson slutade på andra plats i år. Men tro inte han hängde läpp för det.
– Inte alls. Är mycket nöjd efter förutsättningarna. Förberedelserna har inte varit de bästa men det här är så fruktansvärt kul att det går att köra på ren vilja.
En efter en passerade deltagarna målskynket.
Var och en vinnare på sitt sätt.

Dagens fråga

Har du grillat igen efter efter förbudet hävdes?

Loading ... Loading ...

Veckans ibladningar

×