Annons

Smutskastas på Hörbys hemsida

Hörby Hörby kommuns före detta kulturchef berättade i gårdagens tidning att hon inte fick vara med och fatta några beslut om vem som skulle utsmycka kommunhuset.
Hörby • Publicerad 27 september 2012 • Uppdaterad 15 december 2021
Hörbys högste chef använder kommunens hemsida att misskreditera den förra kulturchefen. Foto: Arkiv
Hörbys högste chef använder kommunens hemsida att misskreditera den förra kulturchefen. Foto: Arkiv

Hörby kommuns före detta kulturchef berättade i gårdagens tidning att hon inte fick vara med och fatta några beslut om vem som skulle utsmycka kommunhuset. Först när det var klart vem som skulle hålla i penseln bjöds Eva Dahl in för att delta i processen kring muralmålningen, vilket tidningen berättat om. Det formella beslutet att ge Johan Falkman uppdraget fattades i Hifab:s styrelse och där hade Eva Dahl ingen insyn, och inget att säga till om.

Detta bekräftas av de protokoll som finns från sammanträdena; ingenstans finns Eva Dahls namn med på närvarolistorna.–Jag står för det jag sagt till tidningen, det jag säger i artiklarna är sant. Men att sedan bli anklagad för lögn, av Arne Bertilsson på kommunens hemsida, känns hemskt och gör mig verkligen jätteupprörd. Arne Bertilsson är Eva Dahls tidigare chef. På hemsidan skriver han bland annat att hennes uppgifter om att hon inte varit med i processen är osanna.

Annons

Men i ett mejl som Arne Bertilsson skickade till tidningen den 13 september skriver han: "Besluten i styrelsen under den tid Eva fanns i kommun har varit av mer formell karaktär, har därför inte varit anledning att bjuda in Eva i det sammanhanget. Sen har det varit många diskussioner och möten med Johan efter att kontraktet tecknats men de mötena och diskussionerna är ju naturligtvis inte protokollförda, processen fungerar ju inte på det viset."

Utdraget från mejlet är en del i ett längre svar där Arne Bertilsson, av tidningen, ombeds styrka sina uppgifter om att Eva Dahl var med i processen från början. Några bevis för det har han inte lyckats få fram.Är det rätt att du, som Hörbys högste chef, använder kommunens hemsida för att anklaga en före detta anställd för lögn?–Om det är så att hon kommer med osanna uppgifter så är det rätt av mig, säger Arne Bertilsson som inte vill ge några ytterligare kommentarer.

Lisa Winqvist
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons