Michael Reinholdt Jonsson.

Glimåkra siktar på trean

Det var nog inte många som hade räknat med att nykomlingen Glimåkra skulle hänga med så bra som de gjorde i division fyra i fjol. Men för tränaren Michael Reinholdt Jonsson var det ingen större överraskning. Han menar att laget kanske var ännu bättre med tanke på hur det gick för de andra lagen.
– Tomelilla vann serien, och både Tollarp och Österlen kvalade sig upp till trean. Jag tycker det visar på hur stark serien var, och där hängde vi med bra, säger Michael som av den anledningen inte har något fog för att tro att det inte ska gå minst lika bra i år.

Michael Reinholdt Jonsson hade förhoppningar om att knyta till sig en eller två rutinerade spelare som även hade erfarenhet från spel i högre divisioner, men den drömmen gick inte i uppfyllelse.
– Vi jobbade hårt på det, men tyvärr kunde vi inte få alla bitarna på plats. Nu har vi ungefär samma trupp som i fjol, och får fortsätta ge våra unga spelare chansen, konstaterar Michael som under försäsongen jobbat hårt med att utveckla lagets spelsystem än mer.
– Min förhoppning är att vi ska bli mer spelförande än vad vi var i fjol. Än sitter det inte utan det har varit en hel del upp och ner i träningsmatcherna.
Om serien höll hög klass i fjol så tror Michael Reinholdt Jonsson att den inte blir lika tuff i år. Så en plats på den övre halvan är inget som han hymlar med är målsättningen.
– Där måste vi vara, det är inte mer med det.

Att de i år får möta både Hanaskog och IFK Osby i heta derbymatcher tycker han bara är roligt. När Glimåkra senast mötte Hana-skog var det 700 åskådare.
– Kan det bli det igen är det fantastiskt roligt. Och Osby tror jag mycket på. De har ett lag som spelat tillsammans i några år, och jag ser dem som en av favoriterna, säger Michael Reinholdt Jonsson som hoppas att hans Glimåkra också är ett av lagen i toppen.

×