Boktips till barnen & vi: "Liten

Charmig läsning

Liten, liten snälling
Lotta Olsson
Charlotte Ramel
Bonnier Carlsen

Rim! Pek! Lär! Denna mysiga lilla bok för de allra yngsta barnen, är skriven på vers. Boken innehåller inte många meningar, men desto fler roliga illustrationer. Det är en bra pekbok, där små barn kan känna igen sig, som; ”Plaska, plaska vatten. Välling” Sova natten”. Charmig!

Öjvind och världens ände
Sara Lundberg
Alfabeta
Första boken om Öjvind, Vita streck, nominerades till Slangbellan och den andra boken, Vita streck och Öjvind nominerades till Augustpriset och Nordiska rådets barnbokspris. Här kommer Sara Lundbergs tredje bok om Öjvind, som virvlar med vindarna över hav och land. Plötsligt tar vinden slut och han störtar ner över kanten – är han död? Det visar sig att det finns en helt ny värld där bakom vår egen. Boken vänder sig till barn i åldrarna tre till sex år.

Nalla och Björn firar jul
Kajsa Lindström
Alfabeta

Modedesignern Kajsa Lindström skapade för 20 år sedan handtillverkade nallar och kaniner som snabbt blev populära. Nu kommer tredje boken om Nalla och Björn, en serie baserad på stämningsfulla fotografier med nallar i miniatyrmiljöer. Julen närmar sig och det är dags för Nalla och Björn att julpynta och baka. Boken bjuder även på recept på Mormors kanelkakor. Tidigare böcker av författarinnan är Nalla och Björn bygger en drake och Nalla och Björn åker till havet.

×