Annons

Andreas Thuresson debuterar i Tre kronor

Sport – Naturligtvis en av de drömmar man har som hockeyspelare och då känns det fantastiskt när man blir uttagen, menade Andreas Thuresson, 26.
Sport • Publicerad 9 december 2013 • Uppdaterad 13 december 2021
Tyringefostrade Andreas Thuresson
Tyringefostrade Andreas Thuresson

– Naturligtvis en av de drömmar man har som hockeyspelare och då känns det fantastiskt när man blir uttagen, menade Andreas Thuresson, 26.– Att få spela för Sverige är ju så ärofullt.2012 flyttade Andreas Thuresson hem till Sverige efter fem säsonger i AHL-lagen Milwaukee och Connecticut samt 22 NHL-matcher i Nashville Predators.Till USA kom han redan 2007 efter fyra säsonger i Malmö. Men det var i Tyringe som allt började även om Andreas Thuresson bara hann med 12 matcher i A-laget innan han lämnade som 16-åring.

Både pappa Patric och farbrodern Marcus spelade också hockey. Den sist nämnde så bra att han debuterade i Tre Kronor i mitten av 90-talet. Så långt var annars backen Stefan Larsson, centern Janne Larsson och målvakten Håkan Algotsson, OS-mästare 1994, de spelare med Tyringe som moderklubb, vilka dragit på sig A-landslagsdressen.– Har inte så bra koll på företrädarna från Tyringe men det stämmer säkert, säger Andreas Thuresson som nu gör sin andra säsong i Brynäs.Där har hösten varit strålande med 24 poäng (13+11) på 30 matcher.– Och mycket förtroende från tränarna vilket hjälper till, menar han om det faktum att han snittat över 21 minuter per match på isen i SHL under hösten.

Annons

– Sedan är det viktigt att man trivs och det gör både jag och flickvännen i Gävle.– När man spelade i USA så visste man att man aldrig kunde bli uttagen till landslagsturneringar av det här slaget men det är klart att man har funderat lite på det sedan man flyttade hem igen.

Extra kul blir det också för Andreas Thuresson att få spela i den nya OS-anläggningen i Sotji.– Ja, det blir förstås riktigt häftigt att få komma dit, säger han.– Sedan har jag ju ingen aning om vilka femmor och sådär som landslagsledningen har tänkt sig – men det blir spännande.

Tomas Gustavsson
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons