Forsberg bakom svensk premiärvinst

Sport 11 109 på läktarna i Malmö arena fick se en glödhet 19-åring.
Sport • Publicerad 26 december 2013 • Uppdaterad 14 december 2021

11 109 på läktarna i Malmö arena fick se en glödhet 19-åring. Nashville Predators-spelaren stod först för en elegant kvittering fram till 1–1 och var sedan inblandad i både 3–2 och 4–3.Priset som planens gigant var givet.– Klart att det är roligt att göra poäng, men jag spelar med duktiga spelare och då blir det lätt för mig att producera, konstaterade Filip Forsberg ödmjukt sedan han fått ta emot publikens hyllningar.– Jag försöker bara förvalta de lägena jag får och servera mina lagkamrater.

De svenska spelarna drog på sig en hel del utvisningar, framförallt inledningsvis, och det gjorde att man hade svårt att koppla något riktigt grepp om tillställningen.Schweiz utnyttjade lägena som gavs av ett passivt försvar fram till både 1–0 och 2–1 innan Sverige kunde vända. Filip Forsberg (1–1), Lukas Bengtsson (2–2) och Oskar Sundqvist (3–2) fixade svensk favör inför andra perioden.– Det är ett bra lag och vi har inte råd att dra på oss så många utvisningar som vi gjorde, men vi spelade upp desto länge matchen led, förklarade Forsberg som blev JVM-klar först tre dagar före premiären.

En dryg minut in på sista perioden kvitterade schweizarna i powerplay. Repliken kom dock mindre än två minuter senare genom Christian Djoos och därefter kändes den svenska segern aldrig hotad. Två minuter och 47 sekunder före slutet kunde också Andreas Johnson fastställa 5–3.– En godkänd premiär. Just nu känner jag mig ganska sliten, men det är bara att åka hem och käka. Sedan är det fullt fokus på nästa match mot Finland. Då ska vi vara ännu bättre, tyckte Filip Forsberg. Och upplevelsen som sådan?– Häftig. Det var fantastiskt att komma ut till uppvärmningen och se en i princip fullsatt arena redan då. Riktigt roligt.