Derbyfest i Arenan

ISHOCKEY Malmö Redhawks många klasser bättre än förvånansvärt svagt Rögle.
Malmö • Publicerad 13 januari 2014 • Uppdaterad 14 december 2021
Stort jubel efter att Redhawks Joey Tenute gjort 2-0 bakom Rögles målvakt Brandon Maxwell. Foto: Kent Olsson

Jublet visste inga gränser bland supportrarna när Robin Nilsson Alvarez satte 4–0 och i stort sett fullbordade förnedringen i mitten av tredje perioden.Då spelade Rögles sena 1–4-reducering ingen större roll. – Riktigt skönt. Det är alltid speciellt att slå Rögle och att göra det på ett sådant här sätt är ingenting annat än perfekt, konstaterade en oerhört belåten Frederik Storm. – Vi gjorde en mycket bra match, var skickliga på att komma till avslut och hålla i puckarna.Eller som han också uttryckte det.– De åstadkom i princip ingenting, och skapade överhuvudtaget inte många chanser. Rödhökarna kopplade ett tidigt grepp om tillställningen i takt med att utvisningarna duggade tätt i upptakten av första perioden.Robin Nilsson Alvarez gjorde 1–0 efter 04.11 och då Mathias Tjärnqvist åkte på matchstraff knappt två minuter senare kändes Rögle redan som ett slaget lag. Malmöklubbens övertag blev ännu starkare av poängkungen Joey Tenutes 2–0-mål strax därefter.Frederik Storm ökade på till 3–0 under mellanakten och i sista perioden satte Robin Nilsson Alvarez 4–0.– Självklart är jag nöjd. Vi fick bra tryck på dem i vår kedja, jag hade mycket puck och då är det roligare att spela hockey. Och fortsättningen av allsvenskan?– Fortsätter vi som i den här matchen tror jag att det kommer att gå bra. Redhawks assisterande tränare Björn Hellkvist kunde naturligtvis inte göra något annat än dra på smilbanden. Triumfen över tidigare uppdragsgivaren satt riktigt fint. – En jättebra match allt som allt, men vi började ändå lite på hälarna och därför var det skönt att få de tidiga utvisningarna. Och målet som Robin (Nilsson Alvarez) gjorde på spelvändningen kändes klockrent, sa Hellkvist. Den andra perioden gladde dock ännu mer.– Bland det bästa jag sett. Om jag minns hade Rögle fyra eller fem skott, och tre av dem var i mittzon. Så försvarsmässigt tog vi i princip bort alla målchanser från gästerna. Drygt fem minuter före slutet tilläts ändå Ängelholmsklubben reducera genom Hampus Olsson. – Synd att Robin Rahm inte fick hålla sin första nolla hos oss. Jag tycker att han var förtjänt av det, betonade Björn Hellkvist. Rögles assisterande tränade Gunnar Persson hade inte mycket till övers för sitt lags insats.– De tidiga utvisningarna satte ton på matchen. Det kändes som att vi hela tiden var en man mindre och orkade inte mer, analyserade Gunnar Persson. – Som jag ser det är det bara att gratulera Malmö till en välförtjänt seger. På torsdag spelar Malmö Redhawks sin nästa match borta mot Almtuna. Därefter väntar Karlskoga och Timrå, även de på främmande mark.