Annons

Nu är kvalserien definitivt hemma

Ishockey Malmö Redhawks säkrade definitivt spel i kvalserien genom 4–0 hemma mot Almtuna IS och då Västerås förlorade leder man allsvenskan.
Malmö • Publicerad 24 februari 2014 • Uppdaterad 14 december 2021
Joey Tenute (trea från vänster) hade många anledningar att jubla. Arkivfoto: Ludvig Thunman
Joey Tenute (trea från vänster) hade många anledningar att jubla. Arkivfoto: Ludvig Thunman

– Vi ska göra allt för att gå till SHL, sa poängkungen Joey Tenute.  Det hann inte gå mer än 20 sekunder innan den 29-årige kanadensaren satte 1–0 och gav rödhökarna rena rama drömstarten i Malmö Arena.– Ett av mina snabbaste mål någonsin? Förmodligen. Det måste ligga däruppe någonstans, skrattade Joey Tenute som även gjorde 3–0 och på så sätt stängde matchen. Hans glädje över att snart få vara med och fajtas om en SHL-plats var uppenbar. Poängkungen trivs i stan och vill gärna föra tillbaka Redhawks till hockeyns finrum.– Det känns fantastiskt. bra. Jag är stolt över grabbarna och den övriga staben som har jobbat mycket hårt för det här, men ännu är ingenting vunnet. – Nu gäller det att vi klarar av nästa steg. Tenute tror nämligen absolut att möjligheten finns att gå hela vägen. – Vi ska göra allt för att ta oss dit. Sedan vet vi att det kommer att bli oerhört tufft då alla klubbar strävar efter samma mål, sa Joey Tenute. – Nyckeln blir att vi fortsätter arbeta hårt för varandra, spela smart och våra många offensiva spelare levererar. Det är några av förklaringarna till succén så här långt. Tränare Mats Lusth kände också stor lättnad över att ha det klart.– Oerhört skönt för hela klubben att slippa spela med kniven mot strupen, betonade Lusth som inte behövde gräma sig över att Robin Nilsson Alvarez blev avstängd i sista stund för incidenten i seriefinalen mot Västerås.

Michael LindholmSkicka e-post
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons