Landshövding Margareta Pålsson är ordförande för djurparken. Nu får hon sällskap av företagaren Erling Pålsson. Arkivbilder

Erling Pålsson väljs in
i djurparkens styrelse

Höör Styrelseavhoppen har duggat tätt från Skånes djurpark under det senaste året. Nu har landshövdingen och ordföranden i djurparkens stiftelse Margareta Pålsson beslutat att fylla på med nya namn. En av dessa är kände företagaren Erling Pålsson.

I februari förra året lämnade socialdemokraterna Mona Wihlborg, Pia Bredberg och Kjell Arvedson djurparkens styrelse i protest mot att Region Skåne inte längre ville stötta djurparken ekonomiskt.

Nästan samtidigt hoppade moderaten Fredrik Thott av från sin post. Nu lämnar också Höörs kommuns ena representant Pehr-Ove Pehrson (M) styrelsearbetet (se sidoartikel).
Margareta Pålsson har avvaktat med att fylla på styrelsen eftersom det rått en osäkerhet kring djurparkens framtid. Inte minst vad gäller ägarfrågan.
– Men så kan vi inte hålla på längre. Vi behöver en kompetensförstärkning och det är klart att vi ska ta in folk, säger hon.

In kommer Skanörsbon Erling Pålsson. Han räknas som en av Skånes stora företagsledare och var under många år vd för ventilationsföretaget Sydtotal (Numera Imtech Ventilation). Under flera har Erling Pålsson jobbat med sponsorfrågor i Malmö FF:s styrelse. Något liknande hoppas han kunna bidra med till Skånes djurpark.
– Jag ska på olika sätt hjälpa till och hitta finansieringar med hjälp av ett någorlunda stort sponsornätverk i Malmö med omnejd. Dessvärre är det inte lika lätt att hitta sponsorer i svårare tider, säger han.

Som uppväxt i Klippan besökte Erling Pålsson djurparken i unga år.
– Jag är attraherad av engagemanget från Margareta (Pålsson) och jag är helt övertygad om att djurparken behövs.
– Den ger ungdomar möjlighet att ta del av djur och natur och förhoppnings kan vi få fler att välja Skånes djurpark före zoo i Köpenhamn.

Två andra nya namn i styrelsen i Jonas Fasth, Kristianstad och Hörbybon Johan Andersson. Den senare är chef för Lantmännen Lantbruk och tidigare vd för Ugglarps Slakteri.
– Jag har jobbat med livsmedelsproduktion och har en viss kunskap om affärer. Det hoppas jag kunna bidra med, säger Johan Andersson.
Enligt Margareta Pålsson är en också en fjärde person på väg in i styrelsen.
Hur går det med en eventuell försäljning av djurparken?
– Förhandlingar pågår, säger hon.

×