Annons

Vårsolen för stark för ögonen

Solglasögon Vårsolen för stark för ögonen.
Publicerad 31 mars 2014 • Uppdaterad 13 december 2021
Foto: TT
Foto: TT

På en tiogradig skala ligger vikten av att ha solglasögon på elva, enligt Bo Andersén, ögonläkare vid Capio Medocular.- Det är jätteviktigt. Skyddar man inte sina ögon med solglas riskerar man att få gråstarr i förtid eller skador på sin näthinna.De som tror att ögonen mår sämst på sommaren har fel, det är nämligen i den starka vårsolen, på fjället eller på sjön som det är viktigast att skydda sig.- Man bör plocka fram dem till sportlovet och sedan kan de ligga framme när vårsolen kommer. Men det är aldrig för sent, säger Bo Andersén.

För den som funderar på om man ska investera i ett par dyra eller köpa ett par billiga brillor är svaret att det spelar ingen roll. Det är nämligen ingen vidare skillnad förutom i designen, bågarna och känslan.- Huvudsaken är att man har glas som har någon filterkategori och är CE-märkta.Bo Andersén använder alltid solglasögon så fort det är soligt.- Med solglasögon får man ett bättre skydd för framförallt näthinna och lins, plus att en del tycker att man blir snyggare, sexigare och ser lite coolare ut.

Fakta:Så hittar du rätt solglasögon

Källa: Bo Andersén på bloggen för Capio Medocular

Admin
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons