Jim Nilsson hoppas att denna första mässa för film- och produktionsmusik ska kunna bli en återkommande mässa
likt många andra filmfestivaler. Foto: Hans Bryngelson

Startar unik mässa
om musik för film

Hässleholm – Jag hoppas att detta kan bli något återkommande, säger Jim Nilsson kulturproducent och musiker bosatt i Hörja som är initiativtagare till mässan för film- och produktionsmusik som anordnas den 7-8 november i kulturhuset.

Mässan ska vara öppen för branschfolk, kompositörer, låtskrivare, filmproducenter, regissörer och music supervisors inom filmvärlden.

Jims idé är att nya samarbeten och kontakter ska skapas under mässan dit också filmcentrum Syd, Film i Skåne och Stim (Sveriges Tonsättares Internationella Musikbyrå) ska medverka.
– Men mässan ska också vara öppen för allmänheten, säger Jim.
Han berättar att Hässleholms Stadsmusikkår ska inleda mässan med en filmmusikkonsert på fredagen den 7 november och att mässan ska avslutas med en konsert med Ebbot Lundberg, känd från gruppen Soundtracks of Our Lives och genom tv-programmet Så mycket bättre.
Ebbot ska framträda med en ny konstellation, Trummor & Orgel, och framför säkert några av de låtar och soundtrack han producerat för svenska och utländska filmer.

Ebbot Lundberg medverkar också under de seminarier som ska anordnas, dit också allmänheten är välkommen.
Överskrifterna på seminarierna är ”Att hitta sin egen röst”, ”Musik och ljud från olika sorters media” samt ”Arbetsflöde och skapande processer”. Det ska också anordnas paneldebatter.
Hela programmet är inte spikat ännu men fortlöpande läggs det ut på www.scandinaviansoundscapes.com.

– Mässan ska bidra till ett nätverkande och det kommer också att finnas utställare på plats, exempelvis ljud- och inspelningsstudior och representanter från videospelsmarknaden som är en viktig del i filmmusikbranschen, tillägger Jim Nilsson.

Under de två dagarna ska också en workshop bestående av tre kompositörer tillsammans sätta musik till en filmsekvens från en film regisserad av en regional celebritet. Nio musiker ska finnas på plats för att få musiken på pränt.
Jim hoppas på många både kända och inflytelserika aktörer till mässan. Han nämner Jen Malone, music supervisor från USA, som ska komma till Hässleholm för att ta bland annat ta del av de inbjudna kompositörernas musik.
– Jag hoppas att en mässa av det här slaget kan få en fortsättning, exempelvis vartannat år, avslutar Jim Nilsson.
”Film Music Expo 2014 – Music & sound for Film, TV and Video Games”, som är den övergripande titeln på mässan, har fått 45 000 kronor i bidrag från kommunen jubileumsfond och drygt 20 000 från Hässleholm Kultur.
Biljetter till de båda musikföreställningarna ska kunna köpas på turistbyrån.

Dagens fråga

Spelar du på tips och trav regelbundet?

Loading ... Loading ...

Veckans ibladningar

×