Annons

Döms för misshandel

Hästveda Mannen har bitit en kvinna och spräckt hennes trumhinna. En annan kvinna tog han struptag på och sparkade i skrevet.
Hässleholm • Publicerad 19 november 2014 • Uppdaterad 24 november 2021

Det ena fallet av misshandel ägde rum när mamman till de gemensamma barnen på deras begäran kom för att hämta dem från en fest i Hästveda där ”alla var fulla”. 40-åringen ifrågasatte hämtningen och kallade kvinnan diverse okvädingsord samtidigt som han spottade henne i håret.

Efter att barnen samlat ihop sina saker lämnade de huset. Då kom dock fadern utspringande och sparkade kvinnan hårt i skrevet. Han tog sedan struptag på henne och tryckte upp henne mot garageväggen. Kvinnan berättade under rättegången att hon kände sig oerhört rädd, och att det ena barnet såg vad som hände.

Annons

I det andra misshandelsfallet hade 40-åringen hittat en annan före detta flickväns dagbok och blivit mycket upprörd över vad han läst. Han slog henne flera gånger över örat, med följden att trumhinnan skadades.När hon vägrade släppa dagbokssidorna bet han henne i armen.40-åringen förnekade bägge fallen av misshandel men tingsrätten valde att sätta sin tilltro till kvinnorna, vars berättelser styrktes av vittnen, journaler och fotografier.

Mannen slipper fängelse med motiveringen att han lever under ordnade förhållanden och saknar missbruksproblem. Istället döms han till hundra timmars samhällstjänst och villkorlig dom. Den dömde ska även betala ett skadestånd till den ena kvinnan på 8000 kronor, och till den andra drygt 10 000 kronor.

Admin
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons