Annons

Kropp hittad i brandrester

Linderöd Räddningstjänsten möttes av en fullt utvecklad stugbrand på torsdagsmorgonen. Under dagen hittade man en kropp i den nedbrunna stugan.
Publicerad 29 januari 2015 • Uppdaterad 14 december 2021
Polisens tekniker undersöker den nerbrunna stugan vid Linderöd i Skåne på torsdagseftermiddagen. Foto: Johan Nilsson/TT
Polisens tekniker undersöker den nerbrunna stugan vid Linderöd i Skåne på torsdagseftermiddagen. Foto: Johan Nilsson/TT

Klockan var 04.40 när räddningstjänsten skickades till stugan på Äsphultsvägen. Byggnaden var då övertänd.– Styrkan från Tollarp var först på plats och byggnaden var helt övertänd. Istället fick vi inrikta oss på att rädda sidobyggnaden som fanns där och sedan göra ren eftersläckning, säger vakthavande brandingenjör Anders Olofsson på räddningstjänsten i Kristianstad. Vid 08.40-tiden beslutades att eftersläckningsarbetet skulle avslutas och styrkorna vändas hemåt- Polisen har spärrat av platsen och ska så snart värmen har svalnat ska de göra en teknisk undersökning, sa Anders Olofsson.Polisen arbetade också med att ta reda på vad som hänt med den man som har bott i huset, vars bil stod parkerad på tomten.– Vi har uppgifter om att en person kan ha befunnit sig i stugan, säger Emily Garnheim vid polisens ledningscentral under morgonen.

Under dagen gick polisen ut med uppgifter om att man anträffat en kropp i den nedbrunna stugan. Personen är inte identifierad men är med största sannolikhet den man som befunnit sig i stugan innan branden startade. Kroppen kommer att genomgå en rättsmedicinsk undersökning. Vid 15-tiden på torsdagen pågick den tekniska undersökningen och det är ännu oklart hur branden startat. I lördags brann även en annan sommarstuga i området ner. Den låg söder om Linderöd.

Nattbyrån
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons