Annons

Rögle tillbaka i SHL

Ishockey Det var glädje, det var guld och gröna skogar. Rögle är tillbaka i den högsta ishockeyserien efter två års bortovaro.
Publicerad 29 mars 2015 • Uppdaterad 13 december 2021
André Deveaux
André Deveaux

Det blev 2-0 borta mot Västerås i den femte matchen. Därmed har ängelhomarna 4-1 totalt i matchserien och gör i höst sin åttonde elitseriesäsong.– Vi trodde på det här hela tiden. Vi har en underbar känsla i laget, vilket vi har visat genom hela matchserien, jublade Christopher Liljewall efter slutsignalen.– Nu ska jag raka av min mustasch. Sedan ska jag dricka några bärs, fortsatte han.

Liljewall blev något av matchvinnare genom att spela fram till Jesper Jensens kanonskott till 1-0 i andra perioden. Christopher satte sedan själv 2-0 i mitten av tredje perioden och då kändes avancemanget till SHL klart.

Annons

Västerås hade dessförinnan skapat ett hårt tryck mot Röglemålet, men den storspelande målvakten Lars Volden tog allt och lite till och hade dessutom hjälp av sina bästa vänner stolparna vid några tillfällen. Totalt räddade han 31 skott.Men när 2-0-målet kom gick luften ur hemmalaget.

För en månad sedan skrev den norske målvakten Volden nytt kontrakt med Rögle och nästa säsong får han vakta buren i SHL.– Jag har bara positiva saker att säga om allt. Vi krigar som ett lag och nu ser jag fram emot nästa säsong, säger Volden.

Daniel Sylwander har stöttat Rögle först som supporter och sedan som spelare i alla år.– Det är underbart. Vi var så nära att gå upp förra säsongen. Nu lyckades det och det känns bara fantastiskt, strålade han.

I glädjeruset på isen efter matchen, bland alla tillresta Röglefansen som tilläts ta sig in på planen för att hylla sina hjältar, fanns också knäskadade och timmarna före match opererade lagkaptenen Andreas Lilja på kryckor. Han bjöd på glädjetårar och hade svårt att hitta orden.– Helt underbart. Vi har kämpat för det här hela säsongen. Det jobbet de gör de sista två matcherna är bara att buga och tacka för, sade Lilja.

Huvudtränaren Magnus Bogren myste under champagnesprutet i omklädningsrummet.– Vi har trott på det här hela tiden. Vi kände att vi nådde formtoppen lagom till kvalserien och sedan till playoffspelet mot Västerås. Förklarligt nog var det däremot bittra känslor hos hemmalaget efteråt. Två raka playoff mot allsvenska konkurrenter, först Karlskrona och sedan Rögle, gick åt pipan för de allsvenska seriesegrarna.

Man fick spela stora delar av matchen i går utan sin lagkapten Per Helmersson, sedan han åkt på en hård tackling under matchen. Dessutom var man i klubben upprörda över att Rögles kanadensare André Deveaux fick spela i går. Detta trots vad som hände i torsdags. På uppvärmningen utdelade han ett kraftfullt svag mot just Helmersson. Deveaux stod vid sargen, åkte ut på isen och vevade klubban mot Helmersson med full kraft. Slaget träffade på foten.

Men i Nordvästskåne blev det segerfest hela kvällen och natten.

Ralph BretzerSkicka e-post
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons