Maria Malmer Stenergard är ny kretsordförande för Moderaterna i Kristianstad.

Ny kretsordförande i M

Kristianstad Maria Malmer Stenergard är ny kretsordförande för Moderaterna i Kristianstad.

Hon efterträder förre riksdagsledamoten Göran Montan. Maria Malmer Stenergard sitter sedan valet 2014 i riksdagen som ordinarie ledamot samt suppleant i civil- och finansutskottet. Hon representerar valkrets Skåne läns norra och östra. Hon är utbildad jurist, 34 år, och bor i Åhus med man och barn. Hon har haft kommunala förtroendeuppdrag i bland annat Lund och Kristianstad.
– Jag är glad att jag fått förtroendet som ny kretsordförande för Moderaterna i Kristianstad. Nu gäller det att vi utvecklar och prövar vår politik. Vi ska ta ansvar för skattebetalarnas pengar och alltid sätta människan i centrum, säger hon.
Det är en turbulent tid i svensk politik med en minoritetsregering.
– De bryter vallöfte efter vallöfte. Villkoren för företagare och därmed förutsättningarna för fler jobb äventyras genom höjda arbetsgivareavgifter och fler skatter. Sverige, Skåne och Kristianstad behöver en bättre politik, säger Maria Malmer Stenergard.

Dagens fråga

Har du badat vid Bjärlången?

Loading ... Loading ...

Veckans ibladningar

×