Annons

SFI-elever lär sig svenska när de stickar

SIBBHULT Tillsammans med SFI-elever har Gerd Persson och hennes kompisar stickat. Och pratat och umgåtts och haft trevligt.
Publicerad 28 april 2015 • Uppdaterad 25 november 2021

– De var redan väldigt duktiga på att sticka, så där har vi inte haft mycket att lära dem, säger Gerd Persson med ett skratt.– Det viktiga var att de fick några att prata svenska med.Göinge utbildningscenter tog kontakt med Gerd Persson, som bland annat håller i stickcafé i Broby, och föreslog att hon skulle sticka med några SFI-elever. På så sätt skapades en naturlig mötesplats där nyanlända och svenskar kunder träffas kring ett gemensamt intresse. Samtidigt som det stickades pratades det svenska och SFI-eleverna fick möjlighet att använda sina nya kunskaper i svenska språket.– Det har varit trevligt och det är ett jättebra sätt att lära sig svenska, säger Oksana Tarasenko och får medhåll av Kim Anh.

Peter PaulssonSkicka e-post
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons