Annons

Till minne: Ingrid Dahlström-Buhrgard

Dödsfall Ingenjör Ingrid Dahlström-Buhrgard, Lund, har avlidit i en ålder av 90 år. Hon efterlämnar tre barn med familjer.
Personligt • Publicerad 3 maj 2015 • Uppdaterad 24 november 2021

Hon växte upp i Malmö och utbildade sig till kemiingenjör. Det var ett yrkesval som var ovanligt för kvinnor på den tiden. Därefter arbetade hon som kemist, tills hon och maken Bertil flyttade till Lund och bildade familj. Senare i livet vidareutbildade sig Ingrid Dahlström-Buhrgard genom att studera bland annat informationsteknik och socialpolitik på universitetet och arbetade sedan som administratör och på länsstyrelsens skatteenhet.Ingrid Dahlström-Buhrgard engagerade sig även politiskt i Centerpartiet, för sitt miljöengagemangs skull och åtog sig under många år ett stort antal förtroendeuppdrag både i kommunen och inom partiet. Hon började som ledamot i hälsovårdsnämnden. I 15 år tillhörde hon räddningsnämnden och var dess ordförande i sex år. 1982 blev hon invald i kommunfullmäktige. Samtidigt var hon ledamot i taxeringsnämnder och under en tid ordförande för Centerkvinnorna i Lund. Ingrid var också nämndeman vid Tingsrätten i Lund under ett antal år. Som politiker var hon nyfiken, prestigelös och mycket väl påläst. Hon deltog i politiken för att kunna bidra till ett gott samhälle.Samma oegennyttiga inställning präglade också hennes inställning till livet. För henne var det naturligt att bidra genom att åta sig uppdrag och hjälpa sina medmänniskor. Det var många som fick ta del av hennes medkänsla och engagemang.

Admin
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons