Annons

19 000 kronor för fiberanslutning

HÄSSLEHOLM Avgiften för fiberanslutning av en- och tvåbostadshus i Hässleholms kommun kommer att bli 19 000 kronor, föreslår kommunstyrelsen inför kommunfullmäktiges beslut i frågan.
Hässleholm • Publicerad 14 maj 2015 • Uppdaterad 25 november 2021

Detta följer helt de tidigare planerna för fiberanslutning. De 19 000 kronorna ska vara inklusive moms.Sverigedemokraterna yrkade vid kommunstyrelsens sammanträde på att avgiften ska följa konsumentprisindex och så blev beslutet.

- Det är bra, att vi nu har kommit så här långt, säger kommunstyrelsens ordförande Lena Wallentheim (S). Samma avgift i hela kommunen är ett viktigt inslag.- Detta är en livsavgörande fråga för en landsbygdskommun som vår, konstaterar kommunalrådet Mats Sturesson (C). Utan fiber står vi oss slätt. Folk ska kunna jobba modernt, oavsett var i kommunen de bor.

Nu i slutet av maj ska kommunfullmäktige anta den framtagna etableringsplanen för fiber. I den ingår ett beslut om avgiften.

Bertil Nilsson
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons