Fotboll KDFF åkte ner till Malmö för att \"parkera bussen\" i skånederbyt mot FC Rosengård. Det slutade med trafikstockning, omkörning och fullständigt motorhaveri.
Publicerad 21 maj 2015 • Uppdaterad 13 december 2021
KDFF i krismöte direkt efter matchen. Foto: Martin Trobäck

16 gånger tidigare har KDFF ställts mot FC Rosengård (tidigare Malmö) utan att lyckats ta en poäng. Något trendbrott blev det inte vid det 17:e försöket.

Redan efter fyra minuter slog virvelvinden Marta en hörna direkt i mål, möjligtvis via en KDFF-spelare, och tonen var satt. KDFF var försenade till Malmö IP på grund av trafikstockning och tycktes ha hämtat inspiration från vägverkets varningskoner, de både såg ut som en samling koner och var ungefär lika rörliga.

Men det skulle bli värre. Mycket värre.Efter en dryg halvtimme utnyttjade hemmalaget en hörnvariant där Anita Asante skickade in 2-0.- Vi har tidigare varit väldigt bra på hörnor. Nu släppte vi in två mål på det sättet och det är inte godkänt, sa coach Gunnarsdottír med en blick som skrämt vilda vargar.

Kort senare gjorde mittfältsgiganten Kirsten van de Ven 3-0 på en omställning där Brett Maron i målet nog borde ha knipit bollen. Den "buss" som KDFF skulle parkera framför eget mål påminde mer om en rostig cykel med trasigt stödhjul - och inte blev det bättre när Therese Ivarsson tvingades utgå skadad.

Men Maron var inte den enda i Kristianstadslaget som darrade. När bollen väl kom i nordostskånsk ägo tappades den på tok för snabbt. FC Rosengård var betydligt klokare och såg till att rulla runt för att trötta ut sina motståndare.- Inställningen på mina spelare var usel och vi spelade totalt sett riktigt riktigt dåligt. När en Malmöspelare förlorade boll sprang de ikapp sina motståndare. Mina spelare joggade...- Samtidigt har jag sett Piteå kunna kämpa sig in i matchen på den här arenan och därför trodde jag att mitt lag kunde göra det också.Så blev det dock inte.

På fyra minuter gick FCR upp till 5-0 tidigt i andra halvlek, Bachmann på ett friläge och Sjögran på en lobb, och resten av historien var mest en transportsträcka till Anja Mittags hyllningsstund - tyskan gjorde nämligen sin sista match för FC Rosengård och fick nöjet att placera in 6-0 på friläge. 7-0 tråcklade sedan van de Ven in på stopptid och KDFF-kollapsen var fullständig.- Jag har aldrig varit så sugen på att göra mål i en match som i denna. Det var väldigt känslosamt för mig och jag lämnar Rosengård med fantastiska minnen, sa tyskan som härnäst drar på sig PSG:s tröja.

Direkt efter slutsignalen kallade Elisabet Gunnarsdottír till krismöte. Lämpligt nog i det egna straffområdet.- Vad som sades då? Det är någonting mellan mig och spelarna.