Annons

Många ville fördjupa sig i stan

HÄSSLEHOLM Planarkitekterna Lisa Hofer och Johanna Karlsson gladdes över det oväntat stora intresset från allmänheten vid ett dialogmöte i kommunhuset, om förslaget till fördjupning av översiktsplan \"Hässleholms stad 2030\".
Hässleholm • Publicerad 21 maj 2015 • Uppdaterad 25 november 2021

Under kvällen kom det fram många förslag och synpunkter från hässleholmare och andra kommuninvånare.- Jätteroligt med allt folk, förklarade arkitekterna, när de efter ett par timmar tackade för uppslutningen. Allas synpunkter är värdefulla. Vi vill lyssna på er.

Hofer och Karlsson antecknade för fullt, när de olika smågrupperna - som blev betydligt större än väntat - efter en halvtimme redovisade sina tankar och förslag. Efter planarkitekternas inledande information om förslag till fördjupning av översiktsplanen delades allmänheten in i grupper. Det blev livliga diskussioner kring borden.

Annons

Senast den 26 juni kan folk lämna sina synpunkter till byggnadsnämnden eller stadsbyggnadskontoret. Antingen via brev till Stadsbyggnadskontoret Hässleholms kommun 281 80 Hässleholm eller med hjälp av mejl till byggnadsnamnden@hassleholm.se. Hela förslaget till fördjupning av översiktsplan för Hässleholms stad finns på internet, på kommunens hemsida: www.hassleholm.se/hassleholm2030. Förslaget är också utställt på stadsbiblioteket i kulturhuset och i stadshuset vid Nytorget.

De båda planarkitekterna Johanna Karlsson och Lisa Hofer svarar också på frågor från allmänheten.Många var ense om att det behövs en blandad bebyggelse i Hässleholm framöver. En företagare undrade, var framtidens industrier ska ligga. Alla tycktes inse, att järnvägstrafiken blir livsviktig även framöver. Höghastighetstågen drogs fram för att behålla Hässleholms status. "Det måste bli lättare att ta sig fram vid Resecentrum." Önskemål om att bygga mer på Åhusfältet drogs fram. "Fler och bättre lekparker." Ytterligare idè: "Ta in Stoby i stadsområdet och kalla det för Stobyholm."

Bertil Nilsson
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons