Annons

Marknad för allt som rullar

TYDINGESJÖN I pingstaftonens solsken tog sig mängder med människor till Tydingesjöns camping för att fynda gamla bildelar och kolla in välpolerade åk från förr.
Publicerad 23 maj 2015 • Uppdaterad 25 november 2021

2 000-3 000 besökare brukar komma varje år och 2015 års upplaga på lördagen var inget undantag.– Det är bättre än i fjor. Då hade vi det över två dagar och det blev inte så lyckat, säger en av arrangörerna, Gert Erlandsson medan han står vid infarten och övervakar strömmarna av besökare.Gert Erlandsson drog igång en liknande marknad i Osby redan i mitten på 90-talet och drev senare marknaden i Glimåkra. Sedan 2009 arrangerar han marknaden tillsammans med Sven Svensson på Tydingejöns camping och festplats. Men frågan är om detta var Gert Erlandssons sista marknad. Visst är det kul att som pensionär ha något att göra, erkänner han. Men samtidigt kanske det börjar bli dags att trappa ner.– Jag har frågat Sven Svensson om han inte kan klara sig själv framöver. Så vi får se.

På lördagen fanns dryga hundratalet försäljare på plats och det gick att fynda såväl bil- och mopeddelar till veteranfordon som diverse antik och semiantik kuriosa.Rasmus Håkansson från Vinslöv besökte marknaden tillsammans med vänner och gjorde ett impulsköp av en fordonsdel. Men det var inte för dess ursprungliga användningsområde han köpte ett hjul till en gammal vagn för 150 kronor. – Tanken är att jag ska hänga det i taket och sätta en lampa i mitten. 

Annons

Många tog sina egna veteranbilar till marknaden. De stod sedan parkerade på ett speciellt område för allmän beskådan. Erland och Britta Ernstsson från Bivaröd kom i sin Hundkoja – eller Mini som den egentligen heter – av 1977 års modell. De brukar oftast ta en sväng till Tydingesjön när det är marknad.– Det är en gammal vana att komma hit, säger Erland Ernstsson. Man hittar alltid något och så finns det gott om likasinnade.

bild 1/4
Erland och Britta Ernstsson
Rasmus Håkansson
Vinslöv
fyndade ett gammalt vagnshjul på veteran- och samlarmarknaden vid Tydingesjön på lördagen. Hjulet tänker han använda som lampskärm. Foto: Torbjörn Wester
Erland och Britta Ernstsson
Rasmus Håkansson
torwes0
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons