Annons

Särtaxan blir något billigare

HÄSSLEHOLM Den omdiskuterade va-särtaxan föreslås sänkas
Hässleholm • Publicerad 27 maj 2015 • Uppdaterad 25 november 2021

Den omdiskuterade va-särtaxan behandlades vid arbetsutskottets senaste sammanträde.Det är 13 områden som enligt ett fullmäktigebeslut är planerade att byggas ut inom en tjugoårsperiod. Områden som ligger utanför tätorten och som kommer att påverkas av den så kallade särtaxan.

Särtaxan innefattar också redan befintliga områden, till exempel Ignaberga med 35 fastigheter som är först i kön när det gäller försörjningen från kommunen.Och därifrån har protesterna varit många. Kommunen menar att det inom särtaxeområden är betydligt dyrare att anlägga kommunalt vatten och avlopp beroende på många faktorer. Ignabergaborna protesterar och tycker sig ha blivit särbehandlade på ett orättvist sätt. Pär Palmgren (M), och Ulf Erlandsson (SD) reserverade sig mot förslaget. – Det blir lite av en död hand över området och dessutom har vi inte hunnit ta del av förslaget i partigruppen, sa Palmgren bland annat.Det blir fullmäktige som slutligen avgör frågan.

Frågan om bidrag till Siesta avgjordes av arbetsutskottet som vill sponsra festivalen med 250 000 kronor och bli huvudsponsor. Något som Pär Palmgren (M) och Ulf Erlandsson SD) reserverade sig emot. Palmgren tycker att verksamheten, Siesta och Markan, redan har fått tillräckligt med pengar. 1 750 000 kronor i bidrag till Markan, varav 150 000 kronor är ett verksamhetsbidrag som kan användas efter de behov som finns. De gamla avtalen är nu uppsagda och ska förhandlas om. Inte minst för att förtydliga vad som gäller för Markan respektive Siesta.

Maja Ögren AnderssonSkicka e-post
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons