Annons

Nu får patienterna titta på tv

HÄSSLEHOLM Nej, det är ingen självklarhet att få titta på tv om man är inlagd på sjukhus – ens som isolerad. Men nu, tack vare personalens initiativ och Lions lokala hjälpverksamhet, finns sex stycken platt-tv på plats på medicinavdelningen för att förgylla enformiga dagar.
Hässleholm • Publicerad 28 maj 2015 • Uppdaterad 15 december 2021
Nöjda – liksom patienterna. Fr. v. Annelie Johansen, Nils Larsson, Hem Mathiasson och Jeanette Persson.
Nöjda – liksom patienterna. Fr. v. Annelie Johansen, Nils Larsson, Hem Mathiasson och Jeanette Persson.

– Det vi hade innan var ett par tjock-tv-apparater som personalen själv kört hit, berättar sjuksköterskan Annelie Johansen, som tyckte synd om patienterna och skrev ett mejl till Lions i Hässleholm.Där nappade Nils Larsson, ordförande i hjälpkommittén, och Hem Mathiasson.– I och med att vi får pengar från människor i Hässleholm, så försöker vi i största mån också dela ut hjälpen i Hässleholm. Det är viktigt att pengarna kommer kommuninvånarna till del, menar Hem.På avdelning 38, som det gäller, ligger patienter från fem dagar upp till en månad. Att de hålls isolerade på grund av smittspridning är inte ovanligt.Tv-apparaterna har nu placerats på rullbord som enkelt kan flyttas mellan salarna.– Det här uppskattas väldigt mycket, intygar Annelie Johansen och Jeanette Persson.Och det är inte otänkbart att fler avdelningar kan få tv-apparater till skänks.

Kristina HöjendalSkicka e-post
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons