Fortsatt kräftgång för IFK Osby

Sport Vek ner sig i bottenmötet mot Karlshamn
Sport • Publicerad 27 juni 2015 • Uppdaterad 14 december 2021
IFK Osby hade ingenting att sätta emot IFK Karlshamn, och Osbymålvakten Oliver Blennborn fick kröka rygg fem gånger. Foto: Robert Rolf

Matchen mellan Osby och Karlshamn var en match mellan två bottenlag, men att gästande Karlshamn låg två poäng efter Osby inför matchen var svårt att förstå. Blekingarna inledde matchen i högt tempo och gick in bestämt i närkamperna, samtidigt som hemmakillarna mest stod och tittade på.I den sjätte minuten tog gästerna ledningen när Robert Wahlström utnyttjade ett misstag av Osbys målvakt Oliver Blennborn, men då hade Karlshamn redan haft två farligheter. samme Wahlström ökade på till 0–2 i den 23: minuten innan matchen definitivt punkterades i den 40:e minuten.Osbys Hampus Dahl drog ner gästernas lagkapten Jonathan Karlsson och domaren hade inget att annat att göra än att peka på straffpunkten och visa det röda kortet för Dahl. John Eriksson rullade behärskat in 0–3 och matchen var i praktiken över.– Vi blir ett sjunkande skepp när de gör första målet. Man ser på killarna hur deras huvud bara sjunker. Sen tycker jag att vi försöker, men när vi får utvisningen är det kört, säger Osbys tränare Uffe Larsson som ändå är nöjd med hans lags insats i andra halvlek.– Man ska betänka att vi är en man mindre då, men vi skapar en hel del trots det och vi missar ju klara chanser. Men vi måste ta oss samman nu och stoppa hissen. Både killarna och jag måste rannsaka oss själva och se vad vi kan göra annorlunda för att ändra på detta. Det är bara att inse att vi måste kriga för vårt kontrakt.